Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Marine Le Pen ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου προκειμένου να είναι πάνω από “κομματικές πολιτικές”, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Αυτό το απόγευμα αποφάσισα να αποχωρήσω από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου”, δήλωσε στο κανάλι France 2. “Θα είμαι πάνω από κομματικές πολιτικές”, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει αν η απόφαση της θα είναι μόνιμη.

Δήλωσε παράλληλα ότι η Γαλλία πλησιάζει μία “αποφασιστική στιγμή”.

Η Le Pen πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου θα αντιμετωπίσει τον κεντρώο Emmanuel Macron. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κέρδισε 7,6 εκατ. ψήφους – σημειώνοντας ρεκόρ για υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου.

Η Le Pen ανέλαβε την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της τον Ιανουάριο του 2011 και βοήθησε το κόμμα να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. 

Έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για μία νέα Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διενεργήσει δημοψήφισμα για το ευρώ. Έχει επίσης υποσχεθεί την “αυτόματη” απέλαση των παράνομων μεταναστών και τον περιορισμό της νόμιμης μετανάστευσης στα 10.000 άτομα το χρόνο.

 

  •  

 

Facebook Comments