Καινούργια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τα μέτρα που φέρνει η συμφωνία με τους θεσμούς, μετά και τις βολές του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κικίλια.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και διερώτονταν «πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια, όπως δηλώνει, αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018;»

Απαντώντας σε σκληρό ύφος, κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «4ο μνημόνιο είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία».

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο «για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI, έκρηξη της εισφοροδιαφυγής και υλοποίηση από τη ΝΔ ενός από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014». 

Επίσης, το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι ψεύδεται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.

«Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάιο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του. Αιδώς!» αναφέρουν δε κυβερνητικοί κύκλοι. 

Απαντώντας, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας». Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δισεκ. ευρώ και τελικά φόρτωσε τους πολίτες βάρη 12,5 δισεκ. ευρώ, επιβάλλοντας οχτώ φορές μεγαλύτερη λιτότητα από όση τους είχε ζητηθεί.

«Πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι… και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα. Μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες» σχολιάζει ακόμη η Πειραιώς. 

 

Facebook Comments