Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα για «γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης»  από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η αβεβαιότητα της β’ αξιολόγησης έχει επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας, καθώς «οι θετικές τάσεις του 2016 συνεχίζονται με μειωμένο ρυθμό».

«Θα πρέπει να απορροφηθεί η αβεβαιότητα και να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος» έσπευσε να προσθέσει, καθιστώντας αναγκαία την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και θεσμών στις τρέχουσες επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση να γυρίσει σελίδα, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εμποδίσει την αβεβαιότητα». «Οφείλουμε να παγιώσουμε τα θετικά στοιχεία, να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση και να δουλέψουμε περισσότερο» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της οικονομίας για το 2016, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει η Κομισιόν το τελευταίο διάστημα».

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στο χρέος, υποστήριξε ότι «θα πρέπει να γίνει βιώσιμο και να έχουμε μία πιο ρεαλιστική πορεία»

Facebook Comments