Τον διχασμό των πολιτικών κομμάτων στη Γερμανία όσον αφορά στο ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt.

Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Τα κόμματα τσακώνονται για το κούρεμα χρέους στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι «η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ εξακολουθούν να τάσσονται κατά ενός κουρέματος για την Ελλάδα. Οι Πράσινοι και η Αριστερά ωστόσο, αμφισβητούν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα επιμείνει στο ‘όχι’ της».

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) παρέμεινε επιφυλακτικό στις προβλέψεις του, προειδοποιώντας μόνο για το ενδεχόμενο απομόνωσης της Γερμανίας στην Ευρώπη εξαιτίας των προγραμμάτων λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Επίσης, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του υποψήφιου του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας είναι λάθος και ότι πρέπει να συνοδευθεί με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης. Ωστόσο, στο θέμα του «κουρέματος», επισημαίνει η Handelsblatt, ο Στάινμπρουκ προειδοποίησε στην Bild της Κυριακής «ότι θα ήταν επικίνδυνο και θα κόστιζε στους φορολογούμενους δισεκατομμύρια ευρώ».
 

Facebook Comments