Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αλλά και επιτόπιες έρευνες σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ έχει προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με συμβάσεις της επιχείρησης για συντήρηση μηχανημάτων της, το κόστος των οποίων φέρεται να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και υπογράφηκαν χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός.

Την έρευνα διενεργεί η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία με αντικείμενο το αν έχει τελεστεί, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα της κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc σύμφωνα με το οποίο με απευθείας αναθέσεις υπογράφηκαν οι επίμαχες συμβάσεις της ΔΕΗ με συγκεκριμένη εταιρεία. Το περιοδικό ανέφερε επίσης ότι τα ανταλλακτικά που αγοράστηκαν από τη ΔΕΗ μέσω των συμβάσεων θα μπορούσαν να κοστίσουν ένα εκατομμύριο ευρώ λιγότερο χωρίς την παρέμβαση μεσολαβητών.

Η εισαγγελέας έχει δώσει εντολή και αναμένει στοιχεία από τις τράπεζες για τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων ενώ παράλληλα αναμένονται και στοιχεία ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει ζημιά του Δημοσίου και αν ναι να προσδιοριστεί το ύψος της.

Facebook Comments