Πρωταγωνιστεί και πάλι το EUR/USD

FXCM

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με πιέσεις για τα ζεύγη του JPY και τα commodity currencies αλλά φαίνεται πως εξελίσσεται και πάλι σε παράσταση με πρωταγωνιστή το EUR/USD. Όπως διαβάσατε στην πρωινή ανάλυση αγοράς, η πτώση του Nikkei κατά 2.62% ήταν ο λόγος της ανόδου του JPY έναντι όλων των βασικών νομισμάτων. Τα αρνητικά σχόλια/ειδήσεις για τα commodity currencies οδηγούσαν την αγορά μέχρι την στιγμή που ξεκίνησαν τα θετικά σχόλια για το EUR.

Αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Γαλλία «τραβάει» την Ευρωζώνη εκτός ύφεσης, ενώ στη συνέχεια ο Άσμουνσεν της ΕΚΤ είπε πως θα μεταβεί στην Ελλάδα για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής. Οι αναλυτές θεώρησαν πως ενδεχομένως η πλευρά των Ευρωπαίων είναι διαθέσιμη να «ελαφρύνει» το ελληνικό χρέος αν συνεχιστούν οι προσπάθειες, με την ισοτιμία να φτάνει μέχρι το 1.3400. Διάθεση ρίσκου υπάρχει και για τη στερλίνα που όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν έχει θετική συσχέτιση με το EUR έναντι του USD.

Θα περιμένουμε το άνοιγμα της Νέας Υόρκης σε λίγες ώρες για να δούμε αν θα έχουμε ανατροπή στην μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς. Τα βλέμματα είναι και στο Dow Jones που επιχειρεί να βρει στήριξη στις 15.000 μονάδες και να κινηθεί υψηλότερα ,μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών.