Η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, το χρηματοδοτικό κενό και το ενδεχόμενο νέων μέτρων βρίσκονται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν, στις 15.00.

Όπως ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης θα συζητηθεί η πρόοδος της χώρας μας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επίσκεψη Άσμουσεν στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται τη στιγμή που εντείνονται τα σενάρια για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ο κ. Άσμουσεν θα δει επίσης τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο ενώ θα δειπνήσει και με επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η γερμανική πλευρά υπέβαλλε αίτημα για συνάντηση του κ. Άσμουσεν με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο η Κουμουνδούρου απάντησε, ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία στην Κέρκυρα.

Facebook Comments