Απέρριψε η κυβέρνηση τις δύο βουλευτικές τροπολογίες για την παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου είπε ότι «δεν θα γίνουν δεκτές. Είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που η κυβέρνηση μελετά και θα δώσει την λύση σε εύθετο χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι οι τροπολογίες ζητούσαν την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι 31 – 12 – 2014 (τροπολογία Α. Λοβέρδου, Χρ. Αηδόνη) ή μέχρι τις 31 – 12 – 2016 (τροπολογία Ν. Σταυρογιάννη, Γ. Κουράκου).

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί τέσσερις υπουργικές τροπολογίες που, όπως είπε, είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. «Έρχονται αεροπλανικά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «αυτή η διαδικασία δεν επιτρέπεται, απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», ενώ κάλεσε και το προεδρείο της Βουλής «να ενδιαφέρεται για την τήρηση του κανονισμού». «Το παν σε αυτή τη χώρα είναι η εκτελεστική εξουσία, η σύμπηξη τρόικας και κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατέληξε «αυτό δεν λέγεται δημοκρατία».

«Όλοι μας συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να γίνεται. Όμως δυστυχώς είναι θέμα της κυβέρνησης να σέβονται τις αρχές και τους κανονισμούς», σχολίασε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Μ. Κόλλια Τσαρούχα, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επανειλημμένως έχουν επισημάνει το πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση σέβεται και τον Σύνταγμα και τον κανονισμό. ‘Όλες οι τροπολογίες είναι επείγουσες, διαδικασίες που πρέπει να γίνουν», απάντησε ο κ. Καράογλου, εκτιμώντας ότι επί της ουσίας των τροπολογιών ούτε η αντιπολίτευση θα έχει διαφωνία.

Οι τροπολογίες αφορούν την μισθοδοσία των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα ή αργία, τους φύλακες θήρας, παράταση για την ανάθεση μελετών για Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή ΣΧΟΑΑΠ, την άρση της προϋπόθεσης της φορολογικής ενημερώτητας από 1.1.2013 για την υπαγωγή στη ρύθμιση της εξόφλησης σε δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31.12.2012 προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του ΝΑΤ και την χορήγηση αποζημίωσης σε παθόντες από εγκληματικές ενέργειες.

Facebook Comments