Η ExxonMobil συνεχίζει να αυξάνει το μέρισμα προς τους μετόχους της και μια ακόμα αύξηση ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Ο πετρελαϊκός κολοσσός αυξάνει χρόνο με το χρόνο το μέρισμα, για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Η Exxon κατάφερε να ανταπεξέλθει στα χρόνια της μείωσης των τιμών του πετρελαίου, συνεχίζοντας να πληρώνει μερίσματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι η εταιρία θεωρείται ως μια από τις πιο σταθερές όσον αφορά στις μερισματικές της αποδόσεις.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες, έχουν παράδοση στα μερίσματα και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά θέματα τα οποία προσελκύουν μεγάλους και μακροπρόθεσμους επενδυτές. Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακόμα και με το πετρέλαιο κάτω από τα $40, οι εταιρίες έκοψαν από άλλα projects, μείωσαν μισθούς, πούλησαν assets, αλλά δεν ανέστειλαν, ούτε και μείωσαν την πληρωμή μερίσματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πληρωμή μερίσματος από την Exxon φτάνει στα $12,7 δισ. ετησίως. Ωστόσο, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα, θα είναι δύσκολο για την Exxon να συνεχίσει να αυξάνει το μέρισμά της.

Facebook Comments