Παρά το γεγονός ότι η γεωπολιτική ένταση παραμένει στα ύψη, με το Βόρεια Κορέα να συνεχίζει να πραγματοποιεί πυραυλικές δοκιμές, τόσο το JPY όσο και το πετρέλαιο κινούνται πτωτικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν περισσότερο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στις ανακοινώσεις του Trump για τη φορολογία. Αξίζει της προσοχής μας η ανακοίνωση του δείκτη πληθωρισμού PCE, ο οποίος σε ετήσια βάση ανακοινώθηκε στο 1,6% από 1,8% δείχνοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην Αμερική, παραμένουν υπό έλεγχο. Αυτό δεν είναι θετικό για το δολάριο, καθώς απομακρύνει την πιθανότητα να δούμε δυο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων για το 2017. Πιέσεις δέχονται και τα ζεύγη της στερλίνας, μετά από τις εξελίξεις στην ΕΕ, η οποία αποφάσισε να κρατήσει κοινή και σκληρή στάση στο Brexit και η συμφωνία οι 27 χώρες χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να συμφωνήσουν.

  • Οι δείκτες μεταποίησης σε ΕΕ και Αγγλία, είναι από τις σημαντικότερες σημερινές ανακοινώσεις.

  • Κέρδη για το AUD μετά από τις νέες περισσότερο αισιόδοξες προβλέψεις της RBA.

  • Σύμφωνα με τα πρακτικά της BoJ, η ιαπωνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει σταθερά, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός.

  • “Λευκός” καπνός στο Hilton, με την κυβέρνηση να συμφωνεί σε νέο σκληρότατο μνημόνιο.

Ανάλυση αγοράς

AUD/USD – Άνοιγμα: 0,7467 Υψηλό: 0,7539 Χαμηλό: 0,7467 Κλείσιμο: 0,7524

02 05 17 audusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία κινείται έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα να δοκιμάζει τον ΚΜΟ 50 ημερών. Αν και βραχυπρόθεσμα είναι αρκετά πιθανό να έχει υπάρξει και νέος πυθμένας, οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι μια νέα διορθωτική κίνηση ίσως είναι πιθανή, πριν από μια νέα ανοδική αντίδραση. Ωστόσο, άλλες ενδείξεις συνηγορούν σε μια νέα ανοδική κίνηση με το στόχο να είναι στα 0,7720. Θεωρούμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να δίνουν αυξημένη βαρύτητα στις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις και αντιστάσεις προκειμένου να δουν τη συμπεριφορά της αγοράς. Το επιθυμητό σενάριο με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, είναι να δούμε επιθετική διάσπαση αντιστάσεων.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

0,7510                0,7555
0,7470                0,7585
0,7445                0,7610
0,7400                0,7640

 

Facebook Comments