Οι απώλειες του πετρελαίου βρίσκονται στο προσκήνιο των αγορών, με τους επενδυτές να αναζητούν μια νέα περιοχή στήριξης. Ο μαύρος χρυσός έχει χάσει την ισορροπία του, λόγω της αύξησης της παραγωγής από Λιβύη και Αμερική, η οποία είναι μεγαλύτερη από τις μειώσεις του ΟΠΕΚ αλλά και της Ρωσίας. Επίσης, η Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε και πάλι τις εκπτώσεις στην Ασία, καθώς χάνει πολύ γρήγορα μερίδιο αγοράς. Οι πιέσεις στο πετρέλαιο οδηγούν σε πιέσεις και το CAD το οποίο έχει πολύ ισχυρή συσχέτιση. Παρόλα αυτά, η διάθεση για ρίσκο διατηρείται στις αγορές και οι δείκτες παραμένουν σε επαφή με τα ιστορικά τους υψηλά. Ο κλάδος ενέργειας είναι αυτός στον οποίο οι επενδυτές έχουν ποντάρει πολλά για το 2017 και αυτή η πτώση του πετρελαίου θα μπορούσε να αποτελέσει μια ισχυρή ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις.

  • “Απογείωση” για το ΧΑΑ μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Εν αναμονή της ψήφισης των μέτρων, οι επενδυτές.

  • Πιέσεις για τη στερλίνα καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι μπλοκάρουν τη May από τη συζήτηση για τους όρους του Brexit.

  • Η Ρωσία μείωσε την παραγωγή της κατά 300.800 βαρέλια ημερησίως.

  • Η Σαουδική Αραβία βλέπει “ταβάνι” στα $55 και “πάτο” στα $45 για το πετρέλαιο.

  • Η Ρωσία επιθυμεί την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής για ακόμα έξι μήνες.

  • Η Le Pen πέρασε πάνω από το κρίσιμο 40% στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο.

Ανάλυση αγοράς

USDCAD – Άνοιγμα: 1,3678 Υψηλό: 1,3757 Χαμηλό: 1,3649 Κλείσιμο: 1,3702

Η ισοτιμία συνεχίζει να κινείται έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί εκτός πλάγιας τάσης και να έχει ανοίξει ο δρόμος για το 1,4000. Στα επίπεδα αυτά στοχεύουν και οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. αλλά και άλλες ενδείξεις για τα flows στηρίζουν την ανοδική κίνηση, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε ακραία ανοδικά επίπεδα. Για την ώρα, οι πωλητές θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς υπάρχει μεγάλη δυναμική και δεν υπάρχουν ενδείξεις κορύφωσης. Θεωρούμε ότι κάθε διορθωτική κίνηση, προσφέρει ασφαλείς ενδείξεις ρίσκου/απόδοσης για τους αγοραστές.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1,3680                   1,3755
1,3645                   1,3800
1,3580                   1,3840
1,3530                   1,3900

Facebook Comments