Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones τους πρώτους τρεις μήνες του 2017 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η εταιρία, που αργότερα φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο κινητό τηλέφωνο, ανακοίνωσε ότι πούλησε 50,8 εκατ. iPhones το πρώτο τρίμηνο, κατά 1% λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι οι πελάτες αναμένουν το επόμενο iPhone.

Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε σχεδόν κατά 2% αργά χθες στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, έχοντας νωρίτερα ανέλθει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο εν μέσω προσδοκιών για καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Η Apple ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 4,6% στα 52,9 δισεκ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παρότι μειώθηκε ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν, τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν κατά 1% στα 33,2 δισεκ. δολάρια χάρη στις «ισχυρές» πωλήσεις του ακριβότερου iPhone 7 Plus.

Facebook Comments