“Ψήφο εμπιστοσύνης” εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και αφιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος έδωσε η πρωτοπόρος σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi™ (Swedish Orphan Biovitrum AB), ανακοινώνοντας σήμερα, Τετάρτη, την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

Η εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων, εφεξής θα διαθέτει γραφείο που θα λειτουργεί στην Αθήνα, ενώ στόχος σύμφωνα με τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας είναι μέσω καινοτόμων θεραπειών να καλυφθούν άμεσα τυχόν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους.

«Η αποστολή της Sobi είναι να αναπτύσσει και να προσφέρει καινοτόμες θεραπείες και υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Η έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών με σπάνιες παθήσεις σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε η Hege Hellström, Πρόεδρος Sobi, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική & Ρωσία (EMENAR).

Στην πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί στενά με την ελληνική πολιτεία σε μία προσπάθεια οι ασθενείς να έχουν στη διάθεσή τους υψηλής ποιότητας φροντίδα, αλλά και εφ’ όρου ζωής, έγκαιρη πρόσβαση σε θεραπείες για τους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Sergio Lai, Γενικός Διευθυντής Sobi, Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης τόνισε πως η επένδυση της πρωτοπόρου και με διεθνή τεχνογνωσία εταιρείας, Sobi, στη χώρα μας αποτελεί σίγουρα “ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την ποιότητα του φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα”, ο οποίος όπως επεσήμανε “αδιαμφισβήτητα παρουσιάζει έντονες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας”.

Ο ίδιος υπενθύμισε την ξεκάθαρη υπεροχή, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, εκ μέρους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως πανευρωπαϊκά αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, επενδύοντας περισσότερα από 35 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η Sobi, σημειώνεται, έχει σημαντικό έργο στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων. Το ερευνητικό και προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο εστιάζει στην αιμοφιλία, τις φλεγμονές και τις γενετικές και μεταβολικές παθήσεις, ενώ διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Facebook Comments