Οι αγορές κινούνται αρκετά νευρικά καθώς οι δηλώσεις σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία στην Κύπρο, αλλά και όλες οι ενέργειες γύρω από αυτό το θέμα, δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές επαφές. Το πρωί υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Μέρκελ και τον Πούτιν. Μάλιστα πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να συζητήσει περισσότερες λύσεις.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος. Η ΕΕ, έδειξε να κάνει πίσω και δέχθηκε να υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με το κατώτατο ποσό που θα προστατευτεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «κούρεμα» θα αφορά ποσά πάνω από €20.000.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με το αν θα περάσει ο νόμος από την κυπριακή Βουλή αλλά και σχετικά με το αν θα συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό.

Ο κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου, δήλωσε το πρωί ότι σε περίπτωση που το μέτρο του «κουρέματος» περάσει, οι τραπεζικές καταθέσεις θα μειωθούν κατά 10% τις πρώτες 10 ημέρες της επαναλειτουργίας των τραπεζών.

Οι αγορές διαπραγματεύονται χωρίς κάποια ουσιαστική αντίδραση και είναι εμφανές ότι οι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο των τοποθετήσεων σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον.

 

DailyFX Team, Research

Facebook Comments