Υπάρχει ενα προστατευτικό πλαίσιο που καλύπτει απολύτως την πρώτη κατοικία όλων των κοινωνικά αδύναμων και δεν αμφισβητείται από κανέναν, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα τον Νοέμβριο για όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, παρατείνοντας όσο περισσότερο μπορεί διατάξεις που έχουν κοινωνική χρησιμότητα.

Αναφορικά με την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα οτι όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα, απάντησε οτι όσο υπάρχει κοινωνική ευαισθησία – και αυτή την έχουν όλοι – «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κοινωνικά αδύναμο συμπολίτη να χάσει το σπίτι του».

Για τις πληροφορίες οτι πλειστηριασμοί θα γίνουν για ακίνητα που αφορούν περίπου 2% των δανειοληπτών για τους οποίους διαπιστώνεται εκ των καταθέσεών τους οτι ενώ μπορούν δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, ο κ. Χατζηδάκης είπε οτι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στο διάλογο.

Για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Αναφερόμενος στο σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση για την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας, στις 27 Αυγούστου, θα αναστέλλεται η λειτουργία των πρατηρίων που δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα, μέχρι να τα τοποθετήσουν.

“Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, η χώρα πρέπει να μπει κάποια στιγμή σε τάξη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί οι μεν να πληρώνουν και να είναι συνεπείς και οι άλλοι να παριστάνουν τους ξύπνιους.

Υποστήριξε ακόμη ότι το μηχάνημα εισροών – εκροών είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή στα πετρελαιοειδή.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων συμπολιτών μας σε δήμους και επιμελητήρια για να ανακουφιστούν προσωρινά.

Facebook Comments