Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την αγορά να δείχνει ικανοποιημένη από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, αλλά και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωαογορές.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18% και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,24%. Εν τω μεταξύ, άνοδο 0,42% σημειώνει ο Nasdaq, που δείχνει ανεπηρέαστος από το τεχνικό στραπάτσο της Πέμπτης, όπου οι συναλλαγές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας είχαν σταματήσει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το συνεδριακό μπλακ άουτ διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του συστήματος, ενώ ενημερώθηκε ακόμη και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το πρόβλημα.

Επιπλέον, ο Nasdaq βρίσκει στήριξη στη μετοχή της Microsoft, η οποία από το πρωί ανεβαίνει με +6%, καθώς ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο κ. Μπάλμερ διευκρίνισε ότι για την εύρεση του νέου CEO έχει συσταθεί ειδική επιτροπή. Ο ίδιος θα παραμείνει στο τιμόνι της Microsoft μέχρις ότι βρεθεί αντικαταστάτης και αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία εντός 12 μηνών.

Η είδηση έφερε ικανοποίηση στους επενδυτές, οι οποίοι έβλεπαν στάσιμα τα κέρδη της εταιρείας την τελευταία διετία και ευελπιστούν ότι με τον νέο πρόεδρο τα οικονομικά της Microsoft θα δουν βελτίωση.

Facebook Comments