Η Γαλλία έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί πια να αυξήσει τους φόρους χωρίς να βλάψει την ανάπτυξη και να έχει κόστος σε θέσεις εργασίας, αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

Το Reuters σημειώνει πως τα σχέδια του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αφαιρέσει άλλα 6 δισεκ. ευρώ από την οικονομία με φόρους, τους οποίους προβλέπει στον προϋπολογισμό του 2014, έχουν εξοργίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά και έκαναν το ΔΝΤ να προειδοποιήσει πως περαιτέρω αυξήσεις των φόρων μπορεί να καταστρέψουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς», ο Ρεν επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν προχωρούν αρκετά ούτε εφαρμόζονται αρκετά γρήγορα.

Όταν ερωτήθηκε αν οι αυξήσεις των φόρων θα πρέπει να σταματήσουν, ο Ρεν δήλωσε:

“Οπωσδήποτε. Οι αυξήσεις φόρων στη Γαλλία έφτασαν στο μοιραίο σημείο. Η επιβολή νέων φόρων θα έσπαγε την ανάπτυξη και θα επιβάρυνε την απασχόληση. Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να φέρει μείωση στις δημόσιες δαπάνες και όχι νέους φόρους».

Facebook Comments