Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία την Τετάρτη είναι ένα γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διερευνούν αν τέτοια όπλα όντως χρησιμοποιήθηκαν, αλλά υπογράμμισε ότι αν οι πληροφορίες επαληθευτούν θα «απαιτηθεί η προσοχή της Αμερικής».

Από την πλευρά του, ο κύριος σύμμαχος της Συρίας, η Ρωσία, υποστήριξε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι αντάρτες της Συρίας ήταν πίσω από την επίθεση.

Η συριακή αντιπολίτευση αναφέρει ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση της κυβέρνησης έξω από τη Δαμασκό.

Όμως, παρά τις εκκλήσεις από πολλές διαφορετικές χώρες, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα σημάδι ότι οι αρχές της Συρίας θα επιτρέψουν στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να διερευνήσει το θέμα.

Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραβιάσουν την “κόκκινη γραμμή” στη Συρία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε “σοβαρές συνέπειες”, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

“Η Αμερική γνωρίζει το όριο της κόκκινης γραμμής του συριακού μετώπου και οποιαδήποτε παραβίαση της κόκκινης γραμμής της Συρίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Λευκό Οίκο”, δήλωσε ο Μασούντ Τζαζαγερί, υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, αντιδρώντας σε δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων αναφορικά με την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, σύμφωνα πάντα με το FARS.

Στρατιωτική επέμβαση θα ενίσχυε την Αλ Κάιντα δήλωσε στο μεταξύ στην Deutsche Welle o γερμανός αναλυτής Γκίντερ Μάγερ.

Facebook Comments