Οι ασιατικές αγορές ξεκίνησαν την εβδομάδα με ανοδικές διαθέσεις καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στην Αμερική, μείωσαν ακόμα περισσότερο τους φόβους για ένα tapering από τη Fed.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι το ειδικό βάρος της Fed στο επενδυτικό συναίσθημα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο βάρος κάθε άλλης κεντρικής τράπεζας. Παρόλα αυτά, η μεταβλητότητα που πηγάζει από το συγκεκριμένο θέμα δεν προβλέπεται να μειωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, σε δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης ως προς την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, από τις Fed, BoJ και ΕΚΤ. Επίσης, φουντώνει για μια ακόμα φορά η διαμάχη για την ανάγκη ενός νέο πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, με τους Γερμανούς να έχουν μετατρέψει τη διαδικασία αυτή, σε βασική προεκλογική κόντρα.
Από την ελληνική πλευρά, εμφανίζονται απολύτως βέβαιοι ότι ένα νέο πακέτο ύψους €10 δισ. θα μπορούσε να δοθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η Μερκελ εκτός του ότι αποκλείει την περίπτωση νέας βοήθειας, δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά πράγματα να κάνει.

Facebook Comments