Νευρικότητα και επιλεκτικές πωλήσεις σημειώνονταν την Τετάρτη στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την συμμετοχή των επενδυτών περιορισμένη ενόψει της νέας συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το απόγευμα με τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα της ΕΡΤ και να απομακρυνθεί οριστικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο γενικός δείκτης υποχωρούσε 0,4% στις 914,14 μονάδες με την αξία των συναλλαγών  να διαμορφώνεται στις 12:40 στα 11,2 εκατ. ευρώ. “Οι επενδυτές αναμένουν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Υπάρχει μια ανησυχία, όχι όμως μεγάλη, μήπως δεν τα βρουν και επανέλθει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών”, είπε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

“Αν παύσει η πολιτική αβεβαιότητα τότε η αγορά θα αντιδράσει ανοδικά καθώς υπάρχει μια σειρά από θετικές ειδήσεις όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η διαφαινόμενη πώληση της ΔΕΣΦΑ”, είπε ο Ζαμάνης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύετο 0,91% με τον ΟΤΕ  να χάνει 1,3%. Η Εθνική Τράπεζα υποχωρούσε 0,3% και η Alpha Bank 2,4%. Αντίθετα η Πειραιώς κέρδιζε 1,5% και η Eurobank  30%. Η Eurobank ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο ξένος επενδυτικός όμιλος Fairfaxθα αυξήσει το ποσοστό της στην Eurobank Properties 

Facebook Comments