Έφοδο πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι γερμανικές αρχές στα γραφεία κοινοπραξίας των εταιριών EADS και ThyssenKrupp, καθώς και στην Rheinmetall στα πλαίσια ελέγχων για πιθανή δωροδοκία προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαιο για εξοπλισμό υποβρυχίων στην Ελλάδα, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Εισαγγελέα της Βρέμης.

Η κοινοπραξία Atlas Elektronik και η Rheinmetall Defence Electronics φέρεται να κατέβαλαν 18 εκατ. ευρώ για να πάρουν το συμβόλαιο, ενώ είναι ύποπτες και για φοροαποφυγή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Τόσο η EADS, όσο και η ThyssenKrupp επιβεβαιώσαν την έφοδο στα γραφεία της θυγατρικής τους, την οποία εξαγόρασαν από την BAE Systems BAES.L. Η Rheinmetall δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο, ωστόσο η Sueddeutsche Zeitung ανέφερε, επικαλούμενη εκπρόσωπο της εταιρίας, ότι αρνείται τις κατηγορίες. Η ThyssenKrupp δήλωσε ότι την υπόθεση ανακάλυψε η ίδια και ότι ενημέρωσε σχετικά τις αρχές το 2010.

Facebook Comments