ΗΠΑ: Δράση στη Συρία μόνο σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα

MarketNews

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα αναλάμβαναν δράση στη Συρία μόνο σε συντονισμό με την διεθνή κοινότητα κι εντός του υφιστάμενου διεθνούς νομικού πλαισίου σε αντίδραση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τσακ Χέιγκελ.

Ο Χέιγκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ινδονησία, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές επιλογές τις οποίες μπορεί να εξετάζει ο Λευκός Οίκος ή να συζητήσει το εάν και κατά πόσο θεωρεί πιθανή την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και πότε.

Ένας ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος είπε πως ο Χέιγκελ προτίθεται να έλθει σε επαφή με τον Βρετανό και τον Γάλλο ομόλογό του προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.
Στο μεταξύ στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρόκειται να αποφασίσουν εντός ημερών σχετικά με την αντίδρασή τους στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.