Την εικόνα των σοβαρών ελλείψεων στο χώρο του ΕΣΥ, επιχείρησε να αποδομήσει από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του κι ενισχύθηκε για πρώτη φορά σε προσωπικό από τη δεκαετία του 80’.

Ο κος Πολάκης υποστήριξε συγκεκριμένα πως από τον Οκτώβριο του 2015 και εντός του επόμενου διαστήματος (σ.σ. που θα ολοκληρωθούν κι άλλες προκηρύξεις) θα ενισχυθεί ο χώρος της υγείας συνολικά με 18. 612 άτομα όλων των κλάδων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ίδιο:

– μέχρι σήμερα έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 8.594 εκ των οποίων οι 2.484 είναι μόνιμοι

– 1.833 άτομα εκ των οποίων οι 1.423 είναι μόνιμοι έχουν ήδη επιλεγεί από τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν και είναι έτοιμοι να διοριστούν

– 6.100 άτομα συνολικά αναμένεται να επιλεγούν το προσεχές διάστημα από προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κος Πολάκης πάντως απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, αρκούμενος στην απόκρουση δημοσιευμάτων και καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ μέσω των αριθμών που παρέθεσε αλλά και της σύγκρισης με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κατά την πάγια τακτική του επιτέθηκε με οξύτητα εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας την για κινητοποιήσεις που θυμίζουν «καρναβάλι» και κάνοντας λόγο για «ένα περιφερόμενο Δ.Σ. που έχασε τη δυνατότητα ρουσφετιών και κατάχρησης εξουσίας», ενώ με την ίδια ειρωνική διάθεση επιτέθηκε και εναντίον ορισμένων ΜΜΕ τα οποία δεν κατονόμασε αλλά κατηγόρησε ότι παρουσιάζουν «μαύρη» την εικόνα στο ΕΣΥ υποκινούμενοι από το γεγονός ότι έχασαν τα προνόμια.

Η στάση του Παύλου Πολάκη πάντως προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος είχε καταθέσει τη σχετική επίκαιρη ερώτηση και σχολίασε δηκτικά ότι στόχος της δεν ήταν να συγκρίνει κανείς αν ο κος Πολάκης είναι καλύτερος υπουργός από τους προκατόχους του αλλά τι μέλλει γενέσθαι με τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Facebook Comments