Καθήστε λίγο και σκεφτείτε.
Που ήμασταν πριν 7 χρόνια στο Καστελόριζο με τον ΓΑΠ, πριν 20 χρόνια επί Σημίτη και πριν 35 χρόνια επί Ανδρέα.
Ανδρέας ο κακός χαμός, η καταστροφή με δυναμίτη. Σημίτης ο ευρώτεχνοκρατικός χαμός, γίνε κι εσύ ευρωπαίος μπορείς. ΓΑΠ, ο χαμός του χαμού και χαθήκαμε. Ευρωπαίοι χωρίς τίποτα. Χωρίς ευρώ, χωρίς τράπεζες, χωρίς ασφάλεια, χωρίς χριστιανούς, χωρίς παιδεία, χωρίς οικονομία, χωρίς αποφάσεις, χωρίς Βουλή, χωρίς υπουργεία, χωρίς έθνος σύντομα, με ΔΝΤ όμως.

Πείτε μου τι σας έρχεται στο μυαλό.
Ξέρω. Οργή και θλίψη. Μάλλον περισσότερο οργή. Θέλετε να δείτε τιμωρίες. Στην αρχή χαριτολογώντας, μετά πιο επιτακτικά, τώρα τρίζετε τα δόντια.

Τα παιδιά σας είναι άνεργα, πιθανόν και τα εγγόνια σας ή δουλεύουν 10 ώρες με 400€. Εσείς που δεν έχετε να πληρώσετε το φροντιστήριο των παιδιών σας και ντρέπεστε που θα τα αφήσετε αγράμματα, που έχετε αφήσει απλήρωτα τα κοινόχρηστα για 1 χρόνο και βγαίνετε σαν τους κλέφτες από το σπίτι σας μην σας δουν οι γείτονες, που φοβάστε κάθε μέρα μην έρθει η ΔΕΔΗΕ και σας κόψει το ρεύμα και θα πείτε στα παιδιά σας ότι δεν έχετε να πληρώσετε ούτε αυτό το βασικό αγαθό κοινής ωφέλειας. Εσείς που πάτε κάθε μέρα τα παιδιά σας σχολείο με σκισμένα λάστιχα και δεκαπέντε λαμπάκια στο αυτοκίνητο και μετράτε τα σεντς για το κολατσιό του παιδιού, που φοράει σκισμένα παπούτσια γιατί μεγάλωσε το δάχτυλο από πέρσι.

Από τα ΕΥΡΩ στα ΣΕΝΤΣ.
Είμαστε χώρα των σεντς πλέον.
Οι χώρες του ευρώ κι εμείς του σεντ.
Γουστάρω ρε φίλε, είμαι ευρωπαίος τουλάχιστον.
Γιατί παλιά ήμουν βαλκάνιος και είχα να πληρώσω την ΔΕΗ με δραχμές, ενώ με ευρώ που δεν έχω είναι άλλη φάση.
Θα με πείτε δραχμιστή τώρα. Θα σας πω να πάτε μια βόλτα στις γειτονιές. Κι εγώ ευρώ θέλω. Στην τσέπη μου όμως. Αν είναι να έχω μόνο κέρματα να μου κουδουνίζουν από ευχαρίστηση, δεν θέλω.

Έρχονται οι “πολιτικές κρεμάλες” της μεταπολίτευσης, το σύγχρονο Γουδή στην πολιτική αρένα και θα το ευχαριστηθούμε όλοι. Χωρίς πραγματικές κρεμάλες και ίσως χωρίς φυλακίσεις, αλλά θα τιμωρηθείτε με κάποιο τρόπο. Αυτό είναι σίγουρο.
Είναι εμφανές ότι φοβάστε.
Για αυτό ξανά βγήκατε στην επιφάνεια και στην δημοσιότητα.
Συστημικοί εναντίον αντισυστημικών.

Παίζετε τα ρέστα σας. Όλα για όλα.
Ξέρετε τι έχετε κάνει. Ξέρουμε ποιοι είστε.
Εκτός από την ολοφάνερη κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
Εθνική προδοσία λέγεται.

Facebook Comments