Σε φάση επιτάχυνσης της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε πως βρισκόμαστε ο Benoit Coeure της ΕΚΤ, ενώ με συλλογική πρόθεση σημειώνει πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία στις 22 Μαΐου.

Μπορεί ο Benoit Coeure να εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη βραχυπρόθεσμη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, όπως σημειώνει η Citi, ωστόσο η τράπεζα προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του ελληνικού χρέους έως τι γερμανικές εκλογές.

Όπως πρόσθεσε, τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους “πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστα και φιλόδοξα ώστε να καθησυχάζουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”, ενώ τόνισε ότι ελπίζει ότι η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές πριν από τα μέσα του 2018.

Όπως σχολιάζει η Citi, η κρίση της ΕΚΤ σε ότι αφορά οποιασδήποτε συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί τους προσεχείς μήνες, είναι καθοριστική για την απόφασή της να συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα QE.

Η αμερικάνικη τράπεζα καταλήγει πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι δύσκολο να συμφωνηθούν αξιόπιστα και λεπτομερή μέτρα ελάφρυνσης του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments