Η παράνοια που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται σε μια φράση ενός βουλευτή του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε να εισηγηθεί στη Βουλή εκ μέρους της πλειοψηφίας το νέο, πολύ-πολυνομοσχέδιο των 941 σελίδων, με το οποίο επιβάλλεται στο λαό το επαχθέστερο όλων των μνημονίων. Το 4ο Μνημόνιο, όλο κι αυτό του Τσίπρα, του Καμμένου, του Τσακαλώτου και των άλλων συντρόφων τους. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της…»ευαίσθητης κοινωνικά» αριστερής φράξιας των «53» δήλωσε: «Εγώ δεν ξέρω από Οικονομικά, εγώ ξέρω μπακαλίστικα». Μα αυτό σύντροφε Καραγιαννίδη είναι το δόγμα της κυβέρνησης σας. Φυσικά και δεν ξέρετε από οικονομικά. Γνωρίζετε μόνο πώς θα κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, αλλά και ο ένας τον άλλον, για να κρατάτε την εξουσία και να βολεύετε συγγενείς και φίλους εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Αλλά δυστυχώς για σας, σας πήρε ο λαός είδηση. Πλέον τα κόλπα δεν πιάνουν.

Το 4ο Μνημόνιο βρίθει των αποδείξεων ότι ο κ. Τσίπρας κι οι υπουργοί του ψεύδονται συστηματικά. Αν και προσπάθησαν μέσα σε ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο να κρύψουν για μια ακόμα φορά τις αλήθειες, (ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες), αυτές κάθε ώρα που περνά, αποκαλύπτονται συγκλονιστικές. Τίποτα από όσα είχαν ισχυριστεί οι κυβερνώντες δεν ισχύει. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της νέας αυτής συμφωνίας- κόλαφο για τον ελληνικό λαό, θα είναι συγκλονιστικά. Έρχεται σοκ και δέος σε μια κοινωνία, που ήδη υποφέρει εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, των περικοπών μισθών και συντάξεων, της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων της, της υπερβολικής έως ληστρικής φορολογίας εδώ κι επτά ολόκληρα χρόνια. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη τώρα. Όχι μόνον διότι ο πρωθυπουργός που είχε υποσχεθεί δημοσίως και σε όλους τους δυνατούς τόνους ότι θα «καταργήσει τα Μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο», έφερε με πολλούς νόμους και πολλά άρθρα, το 3ο Μνημόνιο και το 4ο Μνημόνιο σε μια χειμαζόμενη κοινωνία. Αλλά διότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσουν και με «τα δύο χέρια» οι 153 βουλευτές του «Ναι σε Όλα», είναι ότι πιο άδικο αλλά κι ότι πιο καταστροφικό για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας μας, που δεν πρόκειται με τον τρόπο αυτό να ανακάμψει.

Να θυμίσω ότι μόλις χτες, η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις, που είχαμε διατυπώσει από την φιλόξενη αυτή στήλη ότι ο στόχος του 2,7% για την ανάπτυξη το 2017 όχι μόνο δεν θα πιαστεί, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα να μπει σε νέα περίοδο ύφεσης. Ήδη το α’ τρίμηνο του 2017 είναι βαθιά υφεσιακό κατά 0,5% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Κι η τάση παραμένει η ίδια, παρά την πρόσκαιρη ανακούφιση από την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση.

Δείτε μερικά από τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης, που καταρρίπτονται από το πολυνομοσχέδιο!

Οι πλειστηριασμοί ξεπαγώνουν και γίνονται ηλεκτρονικοί. Θα γίνονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τα τέλη Αυγούστου. Στα τέλη της χρονιάς αίρεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140 χιλ. ευρώ.

Περικόπτονται όλες οι συντάξεις αδιακρίτως, όσες έχουν προσωπική διαφορά, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για την κατώτατη σύνταξη του πρώην ΙΚΑ (480 ευρώ).

Μειώνονται και τα οικογενειακά επιδόματα του δημοσίου καθώς και τα επιδόματα συζύγου των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, οι περικοπές αυτές θα είναι εκτός του πλαφόν του 18%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση σε όσους λαμβάνουν τα συγκεκριμένα επιδόματα να ανέρχεται έως και 20% με 23%.

Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 20%, φτάνοντας τα 211 δις. το 2021, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή προς τα πάνω των συντάξεων. Διαψεύδεται δηλαδή η δέσμευση του νόμου Κατρούγκαλου για αύξηση των συντάξεων ανάλογα με την αύξηση του ΑΕΠ

Περικόπτεται και η προσωπική διαφορά των επικουρικών με στόχο είσπραξη 230 εκ. ευρώ.

Ισχυρίζονταν ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών: Κι όμως προβλέπονται επιπλέον έσοδα 129 εκ. ευρώ από το 2019.

Μύθος: Τα καταστήματα τις Κυριακές θα είναι κλειστά: Τα καταστήματα για 6 μήνες το χρόνο θα είναι ανοιχτά στις περιοχές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη απασχόληση εμποροϋπαλλήλων.

Δεν μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ. Από τα 3,2 δισ. που βεβαιώνονται κάθε χρόνο, ενδέχεται να μειωθεί το 2020 κατά 180 εκ. ευρώ (!) εφόσον βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, ποσό που αναλογεί σε μείωση 70 ευρώ σε όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.

Facebook Comments