Oι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Αυτό όμως δεν μας κάνει chefs..

Oι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε αριθμητική. Αυτό όμως δεν μας κάνει μαθηματικούς…

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε να γράφουμε. Αυτό όμως δεν μας κάνει συγγραφείς….

Οι περισσότεροι managers φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις τους. Αυτό τους κάνει «διαπραγματευτές» ;

Το επαγγελματικό πεδίο της Διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε κάποιο σημείο μεταξύ τέχνης και επιστήμης. Τα επιστημονικά στοιχεία στην θεωρία των διαπραγματεύσεων προέρχονται από  την οικονομία, την ψυχολογία και πιο πρόσφατα από τη  συστημική δυναμική και πολύπλοκες μελέτες. Η τέχνη της διαπραγμάτευσης πηγάζει από το ανθρώπινο πνεύμα που μπορεί να μετατρέψει μια αρνητική συγκρουσιακή  κατάσταση σε μια ευκαιρία να επιτύχει τους στόχους του.

Όταν δουλεύουμε με ανώτατα στελέχη, στο επιχειρείν και την πολιτική, διακρίνουμε τρία διαφορετικά επίπεδα αποτελεσμάτων:  Πρώτο επίπεδο η βελτιστοποίηση των διαπραγματευτικών  ικανοτήτων. Συνήθως αυτό αφορά σε νέα στελέχη ή σε όσους έμπειρους έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις στις διαπραγματεύσεις τους όπως π.χ. το άνοιγμα σε διεθνείς αγορές, μια εκρηκτική σύγκρουση με έναν σταθερό συνεργάτη ή ακόμη και μια κυβερνοκρίση.

Το δεύτερο είναι αυτό που προσδιορίζουμε ως «Negotiation thinking». Aυτό το επίπεδο είναι o «πυρήνας» και μας επιτρέπει να δημιουργούμε στα στελέχη την ικανότητα βαθιάς κατανόησης και σχεδιασμού μιας αποτελεσματικής διαπραγματευτικής διαδικασίας σε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο περιβάλλον του επιχειρείν ή της πολιτικής.

Το τρίτο επίπεδο εστιάζει στην επαγγελματική εξειδίκευση και το εφαρμόζουμε μόνον μέσα σε οργανισμούς. Έχει στόχο να μετατρέψει στελέχη σε επαγγελματίες διαπραγματευτές. Ως επαγγελματίας διαπραγματευτής νοείται αυτός που καλείται να διαπραγματευτεί εκ μέρους άλλων και  διαθέτει συμπυκνωμένη εξειδίκευση στον διεθνή κόσμο  των διαπραγματεύσεων.

Το  «Negotiation thinking» αναπτύχθηκε από τo μοντέλο  Negosystem, μια μοναδική μεθοδολογία που εξηγεί πώς κάθε διαπραγματευτική διαδικασία «ζει»  σε πέντε δυναμικές σφαίρες  που έχουν συνεχή αλληλεπίδραση και συνεχείς αλλαγές στον χρόνο.

Η ΝEST Training  εκτιμά ότι  η Ελληνική επιχειρηματική και πολιτική κοινότητα αντιμετωπίζει σημαντικές διαπραγματευτικές προκλήσεις. Διχασμένοι  ανάμεσα στη Μεσογειακή κουλτούρα  την μεγάλη ιστορία τους τις ψευδείς «win-win» θεωρίες και υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν  τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, οι Έλληνες executives έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το Negotiation thinking  τους ώστε να μεγιστοποιήσουν τα διαπραγματευτικά τους αποτελέσματα

Τα workshops της 23ης  και 24ης Μαΐου  που γίνονται σε συνεργασία με την ελληνική συμβουλευτική εταιρεία Dome, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα  πρώτο ισχυρό  θεμέλιο προς αυτή την  κατεύθυνση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το επιχειρηματικό workshop από την DOME consulting firm

@domeconsulting.gr

Tηλ επικοινωνίας  Καρολίνα Γκούτου  212 1052761 6984993911

Facebook Comments