Η ANZ εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι βραχυπρόθεσμα η ισοτιμία μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαν να εμφανιστούν εκ νέου προβλήματα καθώς η ΕΚΤ αναμένεται ότι δεν θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στη ρητορική της, καθώς δεν υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις αλλά ούτε και αυξήσεις μισθών.

Βραχυπρόθεσμα, η καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Trump, προσφέρει σημαντική στήριξη στο ευρώ. Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν στους επόμενους μήνες ενώ από την άλλη, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το QE.

Η ANZ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα επιμείνει στο πρόγραμμα στήριξης και αυτό αναμένεται να περιορίσει τα κέρδη του ευρώ.

Danske: Οι ενδείξεις από τα flows στο EURUSD

Σύμφωνα με μελέτη της Danske, τα flows στο ευρώ έχουν μεγάλες διακυμάνσεις από τη στιγμή κατά την οποία η ΕΚΤ ενεργοποίησε το πρόγραμμα στήριξης. Ωστόσο, τελευταία παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή υπέρ του ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε στήριξη της τρέχουσας ανόδου.

Το 2013, όταν η Fed ej;etaze to tapering και η ΕΚΤ προχωρούσε σε QE, τεράστια κεφάλαια μετακινήθηκαν στις ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν και πωλήσεις ευρώ, με αποτέλεσμα τα χαρτοφυλάκια να “ασφαλιστούν”. Όταν πλέον το 2015, η Fed αύξησε τα επιτόκια, οι Ευρωπαίοι έγιναν καθαροί αγοραστές αμερικανικών assets, σημειώνει η Danske.

Η Danske εκτιμά ότι πλέον θα αρχίσουν να κλείνουν κάποια από τα hedge trades της εποχής εκείνης και επιπλέον οι νέες αγορές ευρωπαϊκών assets δεν θα “ασφαλίζονται” κάτι το οποίο είναι γενικά θετικό για το EURUSD.

Facebook Comments