Θέση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει, μετά από την είδηση περί διαρροής απόρρητων πληροφοριών από πλευράς του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, πήρε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε μυστικά στον Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια τη συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να το αποδείξει. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει στους Αμερικανούς βουλευτές ένα απομαγνητοφωνημένο έγγραφο από τη συζήτηση που είχαν ο Τραμπ και ο Λαβρόφ, εάν αυτό βοηθούσε.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους την προηγούμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, απόρρητες πληροφορίες που είχαν αποκτηθεί από στενό σύμμαχο των ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

Facebook Comments