«H μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να πάμε για συνολική συμφωνία στις 22 του μηνός στο Eurogroup, είτε λίγες μέρες μετά. Το να περάσουν 10 ημέρες δεν είναι σημαντικό. Τόσα χρόνια περιμέναμε για το θέμα του χρέους» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι είναι τέτοια τα θετικά μηνύματα για το χρέος, που θα αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τη δέσμευση ότι εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα ισχύσουν τα μέτρα».

Επιπλέον σημείωσε ότι «αυτό που ζητάμε για το χρέος, είναι να υπάρξει μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε δε, ότι με βάση τις προβλέψεις θα ισχύσουν κανονικά τα αντίμετρα το 2019 και το 2020 ενώ το 2021 θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος της τάξεως των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο κ. Φίλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι προφανώς βρισκόμαστε σε μνημονιακό περιβάλλον, και στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος παίρνουμε μέτρα που δεν θα ισχύσουν τώρα αλλά το 2019 και το 2020. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση και το 2019-2020 και θα εφαρμόσει τα αντίμετρα.

 

Facebook Comments