Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , τόνισε ότι έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη και τον προειδοποίησε ότι το 2019 θα έχει κλείσει 3,5 χρόνια που θα ζητά εκλογές και αυτές δεν θα έρχονται.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».΄

«Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία» σημείωσε.

Τόνισε ότι η αναμέτρηση γίνεται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι η συμβολή μίας σοβαρής αντιπολίτευσης θα ήταν σημαντική.

«Τόσο καιρό στηρίζεστε στους δύο συμμάχους σας τον φόβο και την καταστροφολογία» κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και συνέχισε την κριτική προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι αρκείται στην καταστροφολογία και δεν έχει αποδείξει ότι έχει πρόταση.

«Κατανοώ γιατί είναι πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη που κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από 7 χρόνια, σε μια συνολική συμφωνία. Διότι πλέον περνάμε σε θετική ατζέντα για την κοινωνία» σημείωσε.

«Έρχεστε και μας παρουσιάζεστε ως αντιμνημονιακοί και αυτό είναι το πλέον φαιδρό. Εσείς που έξι μήνες, όσο διαρκούσε η διαδικασία με τους δανειστές μας πηγαίνατε στο Βερολίνο και φοράγατε τη φανέλα του ΔΝΤ», είπε.

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη ότι χύνουν μαύρο δάκρυ και λένε πόσο κυνική είναι η κυβέρνηση. « Αλλάζετε τόσο γρήγορα αφήγημα και θέση που ζαλίζετε εμάς, τον κόσμο και σε λίγο θα ζαλιστείτε και εσείς. Γιατί μόλις πριν πέντε μήνες που φέρναμε την εφάπαξ καταβολή βοηθήματος προς τους συνταξιούχους μας καταγγέλλατε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό γιατί δεν συνεννοηθήκαμε με τους δανειστές» υπογράμμισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «και εσείς που καταψηφίσατε γιατί δεν συνεννοηθήκαμε με τους δανειστές φέρνετε τροπολογία και μας λέτε άλλο τόσο τώρα χωρίς συνεννόηση και ταυτόχρονα δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Και την ίδια στιγμή καταθέτετε τροπολογία με άλλα αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί».

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Αυτή την αντιπολίτευση του ό,τι να ναι, ό,τι κάτσει δεν μπορώ να την παρακολουθήσω» τόνισε και επανελαβε τα περί αριστερής παρένθεσης λέγοντας πως η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι της επιτροπείας «που οδηγήσατε τη χώρα αφού τη λεηλατήσατε».

Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι ψεύδεται συνειδητά όταν δηλώνει ότι τα αντίμετρα είναι αέρας γιατί δεν χρειάζονται 3,5% αλλά 5,5% για να εφαρμοστούν.

Αναφορικά με τη κριτική ότι η κυβέρνηση φέρνει 4ο μνημόνιο απάντησε ότι «αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο».

Επανέλαβε ότι τα μέτρα που έχουν τεθεί προς ψήφιση με το πολυνομοσχέδιο θα εφαρμοστούν μόνο αν αρχίσει η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αν δεν εφαρμοστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος τότε τα μέτρα θα αποσυρθούν είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αυτό είναι σε γνώση και των δανειστών.

Facebook Comments