Το νέο “σκάνδαλο” του Trump σχετικά με τις σχέσεις του με τη Ρωσία και διάφορες άλλες διαρροές, αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία για ένα πισω-γύρισμα στον S&P 500, ενώ αυξήθηκαν και πάλι οι φωνές για βίαιη κορύφωση και έναρξη μιας νέας πτωτικής περιόδου.

Δεν υπάρχει καλύτερος οδηγός από το παρελθόν και δυο άλλα σκάνδαλα. Το Watergate και το σκάνδαλο του Bill Clinton με την Lewinsky και αργότερα με νέο σκάνδαλο σχετικά με την εμπλοκή του στο χρέος της Ρωσίας. Είναι προφανές, ότι η Ρωσία αποτελεί το αγαπημένο αμερικανικό “σκάνδαλο” για όσους σκοπεύουν σε αναταραχές.

Ωστόσο, ο παρακάτω πίνακας θα καταστήσει σαφές, ότι οι επενδυτές δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις κατηγορίες και ότι όσοι έχουν πουλήσει τον S&P 500 καλό θα ήταν να κάνουν και δεύτερες σκέψεις.

19 05 17 bill

Ο S&P 500 έκανε τότε μια “βουτιά” στην ανακοίνωση του σκανδάλου και την ώρα που τα Media έσταζαν χολή και προσπαθούσαν να πλήξουν τον Clinton, οι αγοραστές έκαναν ηχηρό comeback και έστειλαν το δείκτη 21% υψηλότερα όπου και στη συνέχεια ακολούθησε η ρωσική χρεοκοπία.

Επιπλέον, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του σκανδάλου Lewinsky, ο S&P 500 σκαρφάλωσε ένα 56% για να δώσει στους τολμηρούς εύκολα κέρδη.

Facebook Comments