Η καθαίρεση του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ με απάλλαξε από μεγάλη πίεση, φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο τη 10η Μαΐου,  σύμφωνα με τους New York Times.

«Μόλις καθαίρεσα τον επικεφαλής του FBI», ανέφερε ο κ. Τραμπ, βάσει εγγράφου που επικαλούνται οι ΝΥΤ και πρόσθεσε: «Αντιμετώπιζα μεγάλη πίεση λόγω της Ρωσίας. Αυτό τέλειωσε».

Ακόμη, κατά το έγγραφο -το βασίζεται στις σημειώσεις που κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης- ο κ. Τραμπ αποκάλεσε τον κ. Κόμεϊ «παλαβό, αληθινό τρελάρα».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Washington Post, ένας εν ενεργεία αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος στη συνεχιζόμενη έρευνα για τις πιθανές σχέσεις μεταξύ της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές, σημειώνει ότι ο αξιωματούχος εκτελεί χρέη συμβούλου στον Λευκό Οίκο και θεωρείται κοντά στον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Facebook Comments