Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος του προγράμματος, θα τεθεί επί τάπητος στο σημερινό Eurogroup.

Σε συνέχεια της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων την περασμένη εβδομάδα, η Αθήνα αποσκοπεί σε μία πολιτική συμφωνία, με την επικύρωση του προσχεδίου της έκθεσης των θεσμών για τα ψηφισθέντα μέτρα.

Πριν συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών, θα προηγηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου θα κατατεθεί προς επικύρωση η έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Την Κυριακή, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί σήμερα μια συνολική συμφωνία ενώ κάλεσε του εταίρους της Ελλάδας να «αναλάβουν τις ευθύνες» τους.

Αξιωματούχος που βρίσκεται «κοντά» στις διαπραγματεύσεις, αφήνει να εννοηθεί πως η συμφωνία δεν αποκλείεται να «κλείσει» οριστικά σ ένα έκτακτο Eurogroup μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς «υπάρχει ακόμα η δυνατότητα κάποιας μικρής καθυστέρησης».

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν επαφές σε όλα τα επίπεδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιτεύχθηκε κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος.

Πηγές αναφέρουν ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν θα βρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

 

Facebook Comments