Ενοποιημένα έσοδα ύψους 151,9 εκ. ευρώ , 3% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, παρουσίασε η Aegean στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 5%, σε 2,1 εκ. επιβάτες, με σημαντικά βελτιωμένες πληρότητες πτήσεων. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων μειώθηκε κατά 7%.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 35,8 εκ. ευρώ από 21,5 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016. H υποαπασχόληση του στόλου την χειμερινή περίοδο σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία του Πάσχα που μετατοπίστηκε το δεύτερο τρίμηνο εφέτος, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 17%. Στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6%, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.  

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 262 εκ. ευρώ την 31.03.2017.

«Το 2017 ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, απόρροια κυρίως των προσπαθειών μας για αποδοτικότερη διαχείριση της χωρητικότητας. Σε οικονομικό αποτέλεσμα το ξεκίνημα της χρονιά ήταν δυσκολότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας των διακοπών του Πάσχα, καθώς και της υποαπασχόλησης του στόλου λόγω σχετικά αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας. Σημειώνουμε ότι η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένουν ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Facebook Comments