Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του «μοναδικού» βομβιστή αυτοκτονίας που αιματοκύλισε συναυλία στην πόλη του Μάντσεστερ χθες το βράδυ, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την πρώτη σύσκεψη κυβερνητικής ομάδας έκτακτης ανάγκης Cobra.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενη το ευαίσθητο στάδιο των εν εξελίξει ερευνών. Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, αν και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χτύπημα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 αθώους, ανάμεσά τους αδιευκρίνιστο αριθμό παιδιών. Ο καμικάζι σκοτώθηκε επί τόπου. Πενήντα-εννέα είναι οι τραυματίες και νοσηλεύονται σε οκτώ νοσοκομεία του Ευρύτερου Μάντσεστερ. Πολλοί οι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους και ένα 8χρονο κορίτσι με ελληνικό επώνυμο.

Όπως είπε η κ. Μέι, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν πολλοί που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Προσέθεσε ότι ο τρομοκράτης πυροδότησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό του μετά τη λήξη της συναυλίας, κοντά σε μία από τις εξόδους της αρένας, επιδιώκοντας να προκαλέσει τις μέγιστες δυνατές απώλειες.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι για την ώρα το επίπεδο συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει αμετάβλητο στο «σοβαρό» (severe), που σημαίνει ότι τρομοκρατικές επιθέσεις θεωρούνται πολύ πιθανές.

Διευκρίνισε όμως ότι αυτό θα επανεξεταστεί τις επόμενες ώρες, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει και δεύτερη σύσκεψη της ομάδας Cobra υπό την προεδρία της.
 

Facebook Comments