Σε αμήχανο κλίμα και μόλις 25 λεπτά διάρκεια είχε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Τον Τραμπ υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκανσουέιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειχνε αμήχανος καθώς εισερχόταν στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του Πάπα, συνοδεία του Γκανσουέιν και άλλων αξιωματούχων.

Τον Τραμπ συνόδευαν η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Τον Τραμπ συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγός του Μελάνια και η κόρη του Ιβάνκα.

Ο Πάπας δεν χαμογέλασε όταν χαιρέτησε τον Τραμπ έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Είναι μεγάλη τιμή». Οι δύο άνδρες πόζαραν για φωτογραφίες, με τον Πάπα να παραμένει σοβαρός την ώρα που ο Τραμπ χαμογελούσε στους δημοσιογράφους.

Κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ ο Πάπας και Τραμπ έχουν ανταλλάξει βολές, με αιχμή την εξαγγελία του τελευταίου για την κατασκευή τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός» με τον Τραμπ να απαντά ότι είναι «αισχρό» ο Πάπας που εκπροσωπεί όλους τους καθολικούς να αμφισβητεί την πίστη του.

 

Facebook Comments