Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η ενέργεια αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας πολιτικής.

Αφού σημείωσε πως κεντρικός στόχος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η στήριξη της κοινωνίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, υπογράμμισε πως ο ενεργειακός σχεδιασμός είναι σημαντικός για την προσέλκυση επενδύσεων και αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική ισχύ της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και κόμβος ειρήνης και σταθερότητας. Πρόσθεσε πως συνιστά στρατηγικό στόχο να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα της γεωγραφικής μας τοποθεσίας. Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνει η χώρα μας ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και στην ενέργεια, όχι μόνο στις μεταφορές.

Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει να βγει στις αγορές ομολόγων τον Αύγουστο του 2018 με βιώσιμα επιτόκια και αυτό θα το πετύχει είτε μέσω της λύσης που μας πρότεινε ο Σόιμπλε είτε με καλύτερη συμφωνία που επιδιώκουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ήλθε στον απόηχο πληροφοριών που θέλουν τον γερμανό υπουργό Οικονομικών να έχει προτείνει στο Eurogroup τη μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος για μετά το πέρας του Μνημονίου. Η ελληνική αποστολή απέρριψε την εν λόγω προσφορά.

Ούτως ή άλλως «δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές θα έχουμε και με πολύ καλούς όρους», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. «Κρατηθήκαμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την ευρωζώνη, περάσαμε δύσκολα, εξυγιάναμε τα δημοσιονομικά μας, είμαστε ασφαλείς, άρα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για επενδύσεις», είπε.

Εκτίμησε πως η χώρα μπορεί να κάνει «δυναμική επιστροφή», αρκεί οι ευρωπαίοι εταίροι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.
 

Facebook Comments