Κάθε χρόνο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταναλώνουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια κούπες καφέ. Ίσως να είναι από τις αγαπημένες μας συνήθειες κάθε ώρα της ημέρας και για τους περισσότερους να είναι αδιανόητο να ξεκινήσει η ημέρα χωρίς μια γουλιά καφέ.

Μια φυσιολογική συγκέντρωση καφεΐνης είναι περίπου 400 μικρογραμμάρια ανά ημέρα. Ένας ελληνικός καφές έχει περίπου 50 μικρογραμμάρια καφεΐνης, ένας εσπρέσο έχει 100, ένας γαλλικός έχει 100 με 150, ενώ ο φραπές έχει 400. Άρα, μπορούμε να επιλέγουμε διάφορα είδη καφέ αλλά το σημαντικό είναι να φτάνουμε στα όρια τον οργανισμό μας.

Το ιδανικό είναι να πίνετε από 2 έως 4 φλιτζάνια κάθε μέρα.

Image result for καφες

Όσον αφορά στους εφήβους, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από 100mg καφεΐνης την ημέρα λόγω της μεγάλης σημασίας του ύπνου, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την απειρία με την καφεΐνη. Μία κούπα καφέ είναι αρκετή.

Ξέρατε ότι

1.Οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες να εμφανίσει μία γυναίκα κατάθλιψη μειώνονταν κατά 20% αν κατανάλωνε καφέ.

2.Η μυρωδιά του καφέ από μόνη της μπορεί να σας ξυπνήσει. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2008, μόνο η μυρωδιά του καφέ μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό σας.

3.Ο καφές βοηθά στην γυμναστική. Εάν χρειάζεστε μερικά «καύσιμα» για την καθημερινή σας προπόνηση, ο καφές είναι η λύση, αφού ενισχύει την αντοχή και την δύναμη.

4.Ο καλοκαιρινός σας καφές μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός. Μπορεί ο κρύος καφές να είναι πιο απολαυστικός, αλλά έχει λιγότερη καφεΐνη.

5.Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Όσοι πίνουν3 με 5 κούπες καφέ την ημέρα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

6.Τον πρωινό σας καφέ πρέπει να τον πίνετε γύρω στις 10. Μπορεί να βασίζεστε στον πρωινό σας καφέ για να σας ξυπνήσει, αλλά αν θέλετε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την επίδραση της καφεΐνης θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή και αυτό σημαίνει να περιμένετε τουλάχιστον μία αφού από τη στιγμή που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πιείτε καφέ.

 

Facebook Comments