Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, σκληρή κομματική λογική, πασαλείμματα και κουτοπονηριές στο χώρο της Παιδείας.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά στη συνέχεια διόρθωσε υπουργός Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε αιχμηρά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως «πολιτικός στρατός ατάκτων».

«Θέλετε να ελέγξετε, τον χώρο της Παιδείας, είπε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε. Αλλάξατε τρεις υπουργούς παιδείας που παίζουν στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το κράτος δεν σας ανήκει», προσέθεσε ο κ Μητσοτάκης, ενώ υπερασπίστηκε το νόμο Διαμαντοπούλου. Τα πανεπιστήμια, είπε, πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα όπως επιβάλει η Διεθνής Πρακτική.

Αναφερόμενος στο θέμα του τεμένους, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε φάρσα το γεγονός  ότι οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ίδρυση του, παρότι φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Κώστα Ζουράρη.

Ζήτησε επίσης να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη ώστε να μην επιτρέπεται η χρηματοδότηση λειτουργίας του τεμένους από ιδρύματα του Εξωτερικού, πρόταση που απεδέχθη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
 

Facebook Comments