Περισσότερες από 2000 επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη το διήμερο, με Έλληνες εξαγωγείς και εμπόρους απο 12 χώρες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Go in Grete της Eurobank που προσπαθεί να δώσει διέξοδο στα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο εξωτερικό, φέρνοντας σε επαφή 120 Έλληνες παραγωγούς με 50 αγοραστές από το εξωτερικό.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, που απευθυνόμενος σε Έλληνες και ξένους είπε οτι η χώρα κέρδισε με την συμφωνία δύο χρόνια 2017-2018 χωρίς να πάρει κανένα μέτρο. Παράλληλα συμπλήρωσε οτι είναι πλέον στα χέρια των δανειστών το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους .

Στο συνέδριο οι επικεφαλής της τράπεζας Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας δήλωσαν οτι με το πρόγραμμα εξωστρέφειας οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν την θέση που αξίζει για τα ελληνικά προιόντα στην παγκόσμια αγορά, ενώ όποιο επενδυτικό σχήμα και πρόταση που θέλει χρηματοδότηση, μπορεί να δωθεί αν η επιχείρηση είναι δυναμική.

Facebook Comments