Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο στο όχημα του Λουκά Παπαδήμου.

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση απερίφραστα καταδικάζει την επίθεση

“Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου” είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε “ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του”.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του. “Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν” δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν”, αναφέρει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε μήνυμά του στο Twitter.

Κ. Μητσοτάκης: Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση

“Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου”, δήλωσε, πριν λίγα λεπτά, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια άθλια και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

“Η έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου είναι ενέργεια άθλια, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, βαθιά ερεβώδης” ανέφερε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. και ευχήθηκε “Περαστικά στον ίδιο και στους συνεργάτες του‬”.

Για “πλήγμα στη Δημοκρατία”, έκανε λόγο από πλευράς του και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς. 

Με ανάρτησή του στο twitter, ευχήθηκε ” Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του”

ΑΝΕΛ: Απολύτως καταδικαστέα κάθε πράξη βίας

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πλευρά τους, με δήλωση της εκπροσώπου τους, καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουν τον αποτροπιασμό του.

“Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.   Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του”. 

ΚΚΕ: Τέτοιου είδους ενέργειες υπηρετούν σκοπιμότητες

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι “τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του”.
 
“Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του” καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στ. Θεοδωράκης: Εχθροί μας αυτοί που σπέρνουν μίσος στην κοινωνία

“Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία”, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Γ. Στουρνάρας: Άνανδρη η επίθεση 

“Η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι άνανδρη, δεν πρόκειται όμως να μας πτοήσουν τέτοιες επιθέσεις”, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 

 

Facebook Comments