Για μία ακόμη φορά, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου και δύο στελέχη της υπηρεσίας (Μολφέτας και Ξενάκη) αποφαινόμενοι την απαλλαγή τους.

Είναι η δεύτερη φορά που το δικαστικό συμβούλιο οδηγείται σε αυτήν την κρίση, μετά από την αναίρεση που είχε ασκηθεί, με την υπόθεση να φθάνει μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το πρώτο βούλευμα πρέπει να αναιρεθεί κατά το σκέλος που καταλήγει στην απαλλαγή των κατηγορουμένων, όμως οι εφέτες κατέληξαν εκ νέου στο ίδιο συμπέρασμα.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από τις καταγγελίες του στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος από το 12% που πραγματικά ήταν, όπως έλεγε, το 2009 στο 15,4%, μετά από πιέσεις της Eurostat, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο μνημόνιο που ακολούθησε τον Μάιο του 2010.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε με πλειοψηφία 2-1 ότι οι 3 κατηγορούμενοι δεν πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα Ιωάννη Κούτρα.

Και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Facebook Comments