Λύση για το χρέος εντός του Ιουνίου, αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και εάν χρειαστεί να οδηγηθεί το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου δήλωσε στις κοινές δηλώσεις του με τον Εσθονό πρωθυπουργό Γιούρι Ράτας εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Εσθονία την 1η Ιουλίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αναμένουμε την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

 

Σημείωσε πως αυτό το νέο όραμα μπορεί να χτιστεί μόνο σε μία βάση σταθερότητας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι «προσδοκούμε η ανάληψη της προεδρίας να γίνει μετά και μίας απόφασης που αναμένουμε μέσα στον Ιούνιο για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Για το μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου που θα ενισχύει την αλληλεγγύη.

Ακόμα υπογράμμισε στον Εσθονό ομόλογό του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων κυρίως στο Αιγαίο «αλλά και αποφασιστικότητα να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε «την απογοήτευσή του για την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα και προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα».

Facebook Comments