Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα από το παλάτι των Βερσαλλιών ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με «άμεσα αντίποινα», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Κάθε χρήση χημικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με αντίποινα και άμεση απάντηση, σε κάθε περίπτωση εκ μέρους των Γάλλων», τόνισε ο ίδιος, εκφράζοντας την ελπίδα για μια ενισχυμένη «εταιρική σχέση» με τη Μόσχα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τάχθηκε υπέρ μιας «δημοκρατικής μετάβασης» στη Συρία, όμως «προστατεύοντας το κράτος της Συρίας».

Η Ρωσία και η Γαλλία υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα στη σύρραξη που μαίνεται στη Συρία: ο Ρώσος ηγέτης στηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ την ώρα που το Παρίσι συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό που υποστηρίζει τις οργανώσεις ανταρτών και κατηγορεί τον Άσαντ ότι έχει κάνει χρήση χημικών όπλων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι είχε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι οι δύο ηγέτες επισήμαναν τις διαφωνίες τους σε αρκετά θέματα.
 

Facebook Comments