«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του real, όσον αφορά το θέμα της πιθανής ρήξης. Ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως δεν είναι ώρα «να μιλήσουμε για ρήξη. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς» αλλά δεν το απέκλεισε και σαν ενδεχόμενο, στην περίπτωση που «ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί».

Αναλυτικά η τοποθέτηση, απαντώντας στo σενάριο ρήξης ως επιλογή:

«Αυτό θα πρέπει να το δούμε όλοι. Αν έχεις κάνει όλα αυτά τα οποία σου ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα εν τέλει για τον ελληνικό λαό, από κει και πέρα εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Κάπως θα πρέπει να επιβιώσει και ο λαός και το κοινωνικό του πλαίσιο».

Πρόσθεσε ωστόσο σαφώς: «Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν νομίζω. Θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας. Δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε όταν δεν επιθυμεί να γίνει το δικό του να επικαλείται αορίστως το δικό του κοινοβούλιο. Είδατε τι διημείφθη μέσα στο Eurogroup και τι είπαν υπουργοί άλλων κρατών».

Facebook Comments