Λιγότερο ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες είναι οι ΗΠΑ από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας πληροφοριών Foursquare, το ποσοστό των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές της Αμερικής μειώθηκε 11% κατά μέσον όρο από τον Οκτώβριο του 2016, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται τον Μάρτιο του 2016 (16%). Συγκεκριμένα, η Καλιφόρνια, το Λος Αντζελες και το Σαν Ντιέγκο, που αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Foursquare, ο διεθνής τουρισμός σημείωσε μεγάλη μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2017. Παρότι είναι θετικό το γεγονός ότι η δραστηριότητα των ταξιδιωτικών γραφείων έχει αυξηθεί περίπου κατά 3%, η Foursquare επισημαίνει ότι αυτή η τάση δεν είναι τόσο υψηλή όσο σε άλλα μέρη στον κόσμο, όπου με την πάροδο του χρόνου οι τουριστικές δραστηριότητες αυξάνονται συνολικά περίπου κατά 10%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατακόρυφη πτώση έλευσης τουριστών δεν θα πλήξει μόνο τον τομέα των αερομεταφορών και τον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Foursquare, η μείωση του τουρισμού στις ΗΠΑ θα επιφέρει πτώση περίπου κατά 1 με 2% στον τζίρο των Αμερικανών λιανεμπόρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της επιτυχίας των ανταγωνιστών τους στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κολοσσός Amazon.

Facebook Comments