Παρότι επισήμως διαψεύστηκε από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου η πληροφορία ότι υπήρξε επίσκεψη από την Gazprom και πρόταση για ανάληψη του χρέους των κυπριακών τραπεζών έναντι αερίου και οικοπέδων ΑΟΖ, το Sigma κάνει λόγο για πλήρη επιβεβαίωση.

Την πληροφόρηση, όπως αναφέρει το κανάλι, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος τύπου της Gazprom στο ρωσικό πρακτορείο Tass. Το Sigma αναφέρει σχετικά: «Μέχρι στιγμής εκπρόσωπος της τράπεζας η οποία ανήκει στην ίδια εταιρεία, δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η πληροφορία που μετέδωσε το Sigma, αφορούσε την βοήθεια της εταιρείας σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών. Η Πρόεδρος της Τράπεζα Yekaterina Trofimova, κληθείς από το πρακτορείο Itar-Tass απάντησε χαρακτηριστικά: «Κανένα σχόλιο». Αυτό θα επέτρεπε στην Κύπρο να μην προχωρήσει με την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Η πρόταση φέρεται να απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αφού ο ίδιος απάντησε ότι θα ψάξει τη λύση στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής βοήθειας.» Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΡΙΚ, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν .

Facebook Comments