Επίθεση στους δημάρχους  Λέσβου, Χίου, Κω, Λέρου και Σάμου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με ανακοίνωση του, τους κατηγορεί ότι  καπηλεύονται τη δουλειά και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, υποτιμούν την νοημοσύνη των δημοτών τους καθώς και ότι δεν σέβονται και δεν κατανοούν την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου και της Κυβέρνησης για  τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Απορούν πραγματικά οι δήμαρχοι των νησιών με τα σοβαρά προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η κεντρική κυβέρνηση, για την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν οι ίδιοι και οι κάτοικοι  από ένα υπουργείο.

«Η χώρα και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από αυτά, αλλά από σκληρή δουλειά και συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και κατανόησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών ευκαιριών» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Ευελπιστούμε ότι οι δήμαρχοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συνδράμουν, όπως ήδη κάνουν πολλοί φορείς των νησιών μας, σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προσπαθούμε συνεχώς να αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στις αναπτυξιακές προσπάθειες των νησιών του Αιγαίου. Μόλις χθες εντάξαμε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 30 νέα έργα για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 12 εκατ. €. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.» συμπληρώνει.

Facebook Comments