Karoq ονομάζεται το ολοκαίνουργιο κόμπακτ SUV της τσέχικης μάρκας και ξεχωρίζει για τον δυναμικό και έντονα εκφραστικό σχεδιασμός του. Η Skoda υπόσχεται ότι το Karoq προσφέρει εξαιρετικά άνετους χώρους, νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, full LED προβολείς και -για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρείας- ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το Karoq ενσωματώνει «έξυπνες» λύσεις, όπως το σύστημα VarioFlex των πίσω καθισμάτων ή το εικονικό πεντάλ για το αυτόματο άνοιγμα, χωρίς χέρια, του χώρου αποσκευών. Παράλληλα στο εσωτερικό του νέου κόμπακτ SUV χωρούν και αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλου μήκους, χάρη στη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού.

Το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.842 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά, μεγάλο μεταξόνιο 2.638 χιλιοστών και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 521 λίτρων, που μπορεί να φτάσει έως τα 1.630 λίτρα!

Το Karoq εξοπλίζεται με πέντε κινητήρια σύνολα, δύο βενζίνης και τρία πετρελαίου, εκ των οποίων τα δύο βενζίνης και τα δύο diesel είναι καινούργια στη γκάμα. Η χωρητικότητά τους είναι 1.0, 1.5, 1.6 και 2.0 λίτρων, ενώ η ισχύς τους κυμαίνεται από 115 έως 190 PS. Όλοι οι κινητήρες είναι turbo με άμεσο ψεκασμό, διαθέτουν σύστημα Stop & Start και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας πέδησης, είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και σύμφωνοι με τις προδιαγραφές Euro 6. Εξαιρούμενου του πιο ισχυρού κινητήρα πετρελαίου, όλοι οι άλλοι μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Ο 2.0 TDI των 140 kW (190 PS) συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. 

Facebook Comments